STERKER DOOR STRIJD

Mijn naam is Arthur Moen. Geboren in Rotterdam en daar ben ik trots op! De stad van ‘Niet lullen maar poetsen’ en ‘Sterker door strijd’. De wapenspreuk die Rotterdam mocht dragen na de 2e wereldoorlog als herinnering voor de moed en kracht tijdens deze oorlog. Deze spreuk is mij op het lijf geschreven. Want met 40 levensjaren heb ik ook een flinke strijd gestreden en ik heb mijn portie wel gehad met 4x kanker, 2x een depressie, een burn-out en zeker 10 jaar werkloosheid. 

Kanker

Twee jaar lang liep ik met dit geheim wat mij op mijn 18e bijna mijn leven kostte. De kanker was inmiddels in heel mijn lichaam uitgezaaid. Op het randje van de dood veranderde mijn leven door een ontmoeting met Jezus totaal. Als een Herder met zijn schaap in zijn armen, droeg Hij mij door deze moeilijke situatie en kreeg ik vrede in mijn hart. Ik was ineens niet meet bang voor de dood en was blij! Ook al was mijn lichaam na de chemo’s en operaties een wrak en kon ik niet naar school of werken; ik had nieuwe hoop gekregen! De pijn van de afwijzing uit mijn jeugd die diepe sporen had achtergelaten (ik had geen vrienden) verdween langzaam. Dit doordat de leugens verdwenen en er Gods waarheid voor terugkwam: “ik mag er zijn en ben het waard voor anderen een vriend te zijn!”. Ik moest op mijn 19e door ruzie het huis uit, maar God zorgde voor mij met mensen die mij in huis namen. Ik kon na jaren van revalideren een opleiding doen en kreeg op mijn 27e een baan als jobcoach. Ik trouwde met mijn fantastische vrouw Monique. We konden dansen op een vuilnisbelt (zie TV-uitzending). De relatie met mijn ouders herstelde.

Kindertijd

Als kind was ik een leuk, vrolijk en spontaan mannetje. Ik voelde ik mij thuis in mijn gezin, maar op straat werd ik gepest en mocht ik niet meespelen met mijn buurtkinderen. Dit kwam omdat ik naar de kerk ging en naar een christelijke school. Ik voelde me enorm afgewezen. Deze afwijzing had grote impact. Ik werd eenzaam en speelde niet meer buiten met andere kinderen. In mijn tienerjaren probeerden maatschappelijk werkers en psychologen mij te helpen, maar ik veranderde in een steeds depressievere jongen, die uiteindelijk van school werd gestuurd vanwege mijn gedrag en mijn slechte schoolresultaten. Mijn ouders wisten zich geen raad meer met mij. Ik onttrok mijzelf uit het dagelijks leven. Dit werd nog erger toen ik ontdekte dat ik kanker had.

Weer kanker

Vier jaar mocht ik werken en kwetsbare mensen helpen naar werk. Door fraude, van het bedrijf waar ik werkte, raakte ik werkloos. Ik kwam in een burn-out en kreeg een zware depressie. Ik raakte de grip op mijn leven kwijt. Ook mijn geloof in God werd een grote worsteling. Ik moest er niks meer van hebben, want het was behoorlijk stil daarboven! God was er niet!!! Ik revalideerde via hardlooptherapie en re-integreerde naar een klein baantje. Er kwam weer wat perspectief, maar na een paar weken kreeg ik te horen dat ik weer kanker had.. 32 weken chemokuren volgde. Ik revalideerde bij Rijndam. Maar er bleek nu een tumor in mijn buik te groeien; met als gevolg een zware en traumatische operatie in Duitsland. Weer een periode van lang revalideren.

Aan de slag

Ik was als ZZP-er gestart omdat ik nergens aan het werk kon komen. Na een aantal jaren resulteerde het in een mooie baan als onafhankelijk clientondersteuner bij MEE. Nog steeds mag ik vanuit deze stichting mensen ondersteunen die door ziekte of beperking niet mee kunnen doen in de maatschappij. Daarnaast zette ik samen met een vriend Werkbank Drechtsteden op. Een wekelijks werkcafe waar iedereen gratis een steuntje in de rug kan krijgen richting werk

Een groot wonder

Er kwam nog wel een enorm Lichtpunt in het leven van mijn vrouw en mij. Onze dochter Yonna werd geboren. Yonna betekent: God is genadig! Een wonder van God, want door alle chemokuren was ik onvruchtbaar geworden. Weer werd er een kwaadaardige tumor ontdekt, maar omdat ik geen directe klachten had, kon ik een marathon lopen en kan ik je dit verhaal vertellen.

"De waarheid"

Tijdens de revalidatieperiodes leerde ik hardlopen. Dit zorgde ervoor dat ik tijdens mijn depressie van mijn antidepressiva afkon. Ook ontdekte ik voeding als medicijn. Moermandieet, Genesis dieet, voedingssupplementen, wietoliën :Gods genezende kracht in Zijn schepping. Dit zorgde ervoor dat mijn energie sneller terugkwam en mijn immuunsysteem werd versterkt. Ik liep zelfs een marathon! Dit stond in schril contrast met wat er in het ziekenhuis aan mij werd verteld of juist NIET werd verteld! Met alle respect voor de artsen, die hun werk met hart en ziel doen, zijn in mijn ogen ziekenhuizen bedrijven van farmaceuten die veel geld aan je verdienen en je blijvend ‘klant’ maken. De waarheid achter kanker is er een die in mijn ogen niet verteld mag worden. Het moet vooral ‘de gevreesde ziekte’ blijven. Mijn advies: ga vooral zelf op onderzoek uit.

Hoop door Jezus

Ik geloof dat ik niet zal sterven maar zal leven en van Gods daden in mijn leven zal vertellen (Psalm 118: 17). Ook al is de kanker nu weer terug en kunnen ze er niet veel meer aan doen, ik ben niet bang voor de dood. Want ondanks mijn tegenslagen wil ik tegen je zeggen: dat Jezus de Weg, de Waarheid en het Leven is. Hij is degene die er altijd is in elke situatie. Hij wil ons herstellen hoe klote en uitzichtloos het leven soms ook is. Er is hoop! Als je Jezus leert kennen, Hem gaat volgen, staat jou een geweldig toekomst te wachten zonder ziekte, pijn en verdriet; “enzoleggut”. Ga even voorbij aan je vooroordelen of alle beelden die de kerk of je eigen ervaringen van God geschetst hebben. Hij staat, nu je dit leest, voor de deur van je hart en klopt; hij wacht tot je opendoet en Hem binnenlaat. Hij wil dat je op Hem gaat vertrouwen. Accepteer dat je Jezus nodig hebt, breng alles bij Hem wat niet goed was en roep Zijn naam aan. Hij houdt van jou en wil niks liever dan een relatie en vriendschap met je. 

Zware tijden (het einde van de wereld)

Ik begrijp meestal niet de zin van het lijden. Ook zie ik de wereld op dit moment volledig kapot gemaakt en verdeeld worden door de gevolgen van een virus. We worden gedwongen onze vrijheid in te leveren, de economie wordt gesloopt en de zwakke, oude en zieken mensen worden verwaarloosd. Alleen als je doet wat er gezegd wordt (vaccineren), kun je blijven deelnemen aan de maatschappij. Als je weigert kun je binnenkort waarschijnlijk niet meer naar werk en je boodschappen betalen. Ik geloof dat dit vaccin een voorloper is van "het teken van het beest" (te vinden in bijbelboek Openbaringen). Je handelen en je denken zullen niet meer vrij zijn, maar onderworpen aan het kwade. Tenzij je weigert!  De verdrukking zal alleen maar toenemen voor diegene die weigeren, maar houd vol!, deze dingen moeten nou eenmaal gebeuren en zijn duizenden jaren geleden al opgeschreven. 

De nieuwe wereld van God

Maar er is goed nieuws! Er is een escape voor al deze ellende, een veilige plek waar je naar toe kunt, een persoon en zijn naam is: Jezus. Hij zal je brengen naar een veilige plek, een nieuwe wereld, het Koninkrijk van God. Een plek zonder pijn, zonder angst en zonder ziekte.

Ik weet niet hoe lang ik nog te leven heb of op deze aarde ben. Na 4x kanker te hebben gehad. Ik geloof wel dat Jezus zijn volgelingen, diegene die in Hem geloven komt halen, voordat er in deze wereld een nog veel grotere verdrukking en nog grotere rampen gaan plaatsvinden en dat is al snel. Hij komt spoedig zei Hij, beter vertaald met: met spoed! Daarna zal het beest, de antichrist zich ten volle openbaren, maar...

Houd vol, weiger het teken van het beest! Ook al kun je niks meer kopen of kost dit je leven. Wij zullen elkaar weer ontmoeten in de nieuwe wereld van God. Zodat jij, net als mij, ook niet zal sterven, maar zal leven!


Bronnen en verwijzingen

Meer weten over Jezus?

Zijn persoonlijk berichtje aan jou vind je hier 

Meer weten over hoe Jezus kennen en te volgen: https://alpha-cursus.nl/